AniMan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
son goten
son goten
Gold Boarder
Gold Boarder
Broj postova : 237
Reputation : 3
Pridružen : 2012-02-03
Godina : 27

Boks Empty Boks

Mon Nov 11, 2013 11:18 am
Boks je borilački sport u kojem se protivnici slične tjelesne težine udaraju šakama na kojima su podstavljene rukavice. Borba se odvija u ograđenom pravokutnom ringu, u 3 do 15 rundi od po tri minute borbe. Cilj borbe je protivniku uputiti što više udaraca u dijelove tijela iznad pojasa (glava, torzo) te pri tome izbjeći protivnikove udarce. Može se pobijediti nokautom (oznaka KO, od engleskog izraza knock-out), tj. kada se protivnik nakon što je bačen na tlo ne uspije ustati u tijeku deset sekundi, tehničkim nokautom (oznaka TKO), tj. kada jedan borac nema snage nastaviti borbu, ili se pak pobjednik određuje odlukom sudaca poslije dogovorenog broja rundi.
Zbog činjenice da u boksu nije dozvoljeno protivnika udarati dok je na podu, te da postoje stroga pravila u koji dio tijela i na koji način se smije udarati protivnika, boks se često naziva i 'plemenitom vještinom'.
i pratite li boks,ko vam je najbolji i tak to,meni je od svih najbolji bio pokojni joe fraizer koji je nažalost umro od raka 2011 Crying or Very sad ,danas je sve bezveze,jedine pohvale imam za povetkina koji dobro boksa,ali nije poštena bila zadnja borba protiv klička,kličko je varao Mad 
i za kraj evo slika fraizera

Boks F1cp

Na vrh
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu