Stranica 1/2 • 1, 2
- O-DogGold Boarder
- Broj postova : 209
Godina : 26
The Remarkable - moj (wannabe) OEL manga/anime serijal
Sun Aug 03, 2014 6:25 pm
Pošto je ljeto i nemam pametnijeg posla, počeo sam pisati svoj kakti Anime serijal kojemu još nisam ni ime smislio, ništa mi ne pada na pamet.
Kažem kakti jer ne vjerujem da bi ga itko uzeo za ozbiljno, a kamoli animirao.
Općenito, radnja bi se trebala kretati oko mladića Jarila, pripadnika šumskog naroda nekog izmišljenog svijeta, nazovimo ga jednostavno Svijet, koji trenira kako bi usvojio energiju Roda, kojom samo ratnici te rase, i to rijetki, mogu ovladati. Jarilo živi sa svojim dosta starijim rođakom Dmitrom, koji ga usput i trenira. Sanja da će jednoga dana postati zaštitnik svog rodnog sela Jelova. Jarilovi roditelji su umrli prije mnogo godina, njegov otac je bio jedan od najslavnijih ratnika koji su imali energiju Roda. Poginuo je u borbi sa strašnim manijakom Uliksom. Neću dalje zbog spoilera.
Ovo je spoj svega i svačega, uopće nije originalno, no bar se zabavljam dok pišem. Evo kako bi dva glavna lika trebala izgledati. Nacrtao sam ih na svom Wacom Intuos Manga tabletu. Imam i crtež negativca iz prve sage no imam nekih poteškoća s uploadom te slike.
Prilažem prvih pet stranica scenarija, a ako netko želi čitati dalje nek mi kaže pa mu pošaljem kompletan scenarij jer mi se ne da stalno screenshotati.
U scenariju nisam priložio opise likova pošto ću ih staviti ovdje kasnije. Primijetit ćete da većinom koristim staroslavenska i općenito slavenska imena za likove, neka će vam biti smiješna.
Naravno, recite dojmove...
Kažem kakti jer ne vjerujem da bi ga itko uzeo za ozbiljno, a kamoli animirao.
Općenito, radnja bi se trebala kretati oko mladića Jarila, pripadnika šumskog naroda nekog izmišljenog svijeta, nazovimo ga jednostavno Svijet, koji trenira kako bi usvojio energiju Roda, kojom samo ratnici te rase, i to rijetki, mogu ovladati. Jarilo živi sa svojim dosta starijim rođakom Dmitrom, koji ga usput i trenira. Sanja da će jednoga dana postati zaštitnik svog rodnog sela Jelova. Jarilovi roditelji su umrli prije mnogo godina, njegov otac je bio jedan od najslavnijih ratnika koji su imali energiju Roda. Poginuo je u borbi sa strašnim manijakom Uliksom. Neću dalje zbog spoilera.
Ovo je spoj svega i svačega, uopće nije originalno, no bar se zabavljam dok pišem. Evo kako bi dva glavna lika trebala izgledati. Nacrtao sam ih na svom Wacom Intuos Manga tabletu. Imam i crtež negativca iz prve sage no imam nekih poteškoća s uploadom te slike.
Prilažem prvih pet stranica scenarija, a ako netko želi čitati dalje nek mi kaže pa mu pošaljem kompletan scenarij jer mi se ne da stalno screenshotati.
- Scenarij:
U scenariju nisam priložio opise likova pošto ću ih staviti ovdje kasnije. Primijetit ćete da većinom koristim staroslavenska i općenito slavenska imena za likove, neka će vam biti smiješna.
Naravno, recite dojmove...
- Lelou1524V.I.P.
- Broj postova : 2068
Godina : 27
Re: The Remarkable - moj (wannabe) OEL manga/anime serijal
Sun Aug 03, 2014 6:44 pm
vidim gohana i vegetu lol xD
mmm a solidno je, htio sam odustati nakon 2. stranice, ali sam sve pročitao, nekako su mi bzvz imena pa mi se valjda to ne sviđa ._.
mmm a solidno je, htio sam odustati nakon 2. stranice, ali sam sve pročitao, nekako su mi bzvz imena pa mi se valjda to ne sviđa ._.
- O-DogGold Boarder
Sun Aug 03, 2014 7:13 pm
Lelou1524 (citat):vidim gohana i vegetu lol xD
Namjerno sam išao na tu kartu tih imena. Što misliš kako recimo Japancima zvuče sva ona DBZ imena... Svi se zovu kao povrće. Ali strancima uopće ne zvuče loše.
No teško je davati prosudbu na temelju pet stranica scenarija, ova trojica su glupani na razini Zagora i Čika, i cijela prva epizoda bi trebala imati malo pomaknut i komičan ton. U drugoj stvari postaju gadne. Mislim da ću ipak staviti cijelu prvu epizodu.
Što se tiče Gohana i Vegete, Jarilo malo vuče na Gohana, dok me Mato ne podsjeća na Vegetu. Možda jedino plavi outfit. Jebiga, dogodi se kad cijeli život učiš crtati na temelju DBZ likova...
- O-DogGold Boarder
Sun Aug 03, 2014 7:49 pm
- Scenarij, stranice 6-10:
Mon Aug 04, 2014 12:50 am
Eh... bolje je da uradis sledeće :
1. napišeš priču, koja će upravo i biti to što je - kratko književno delo.
2. Crtaš mangu, pa kakva god bila.
3. Eventualno light novel? poneka ilustacija i tekst.
Jer ovo čime se baviš nikad neće postati ništa. Onako ćeš bar imati nešto i na tome ćeš moći kasnije graditi. Jeste da ti je ovo zabava, al doneće ti mnogo više zadovoljstva ako projekat uzmeš malo ozbiljnije i uradiš ono što trenutno možeš. Anime sigurno ne možeš napravit XD
To su mojih pet centi
1. napišeš priču, koja će upravo i biti to što je - kratko književno delo.
2. Crtaš mangu, pa kakva god bila.
3. Eventualno light novel? poneka ilustacija i tekst.
Jer ovo čime se baviš nikad neće postati ništa. Onako ćeš bar imati nešto i na tome ćeš moći kasnije graditi. Jeste da ti je ovo zabava, al doneće ti mnogo više zadovoljstva ako projekat uzmeš malo ozbiljnije i uradiš ono što trenutno možeš. Anime sigurno ne možeš napravit XD
To su mojih pet centi
- O-DogGold Boarder
Mon Aug 04, 2014 3:49 am
Ma ovo radim zbog treninga ponajviše, i počeo sam crtati mangu. S određenim se kadrovima mučim kao konj, no ne izgleda loše. Vjerojatno ću nacrtati 2-3 stranice pa odustati, daj Bože da bude drukčije, ali problem je u tome što sam spor k'o puž, iako crteži kao takvi uopće nisu loši.
Budem stavio ako sutra završim prvu stranicu.
Budem stavio ako sutra završim prvu stranicu.
- audiosl4veModerator
- Broj postova : 1398
Mon Aug 04, 2014 10:32 am
nisam procitao jer nemam bas vremena trenutno, pa stoga prijedlog, konvertaj te slike u pdf, imas mislim programa malo more na netu evo jednog od njih: http://www.pdfzilla.com/
Ali svakakao nastavi tim tempom. Ako nis dobro dode za vjezbu za daljnje usavrsavanje
Ali svakakao nastavi tim tempom. Ako nis dobro dode za vjezbu za daljnje usavrsavanje
- O-DogGold Boarder
Mon Aug 04, 2014 3:38 pm
Evo ga, sjela prva stranica mange
- 1. stranica:
Mon Aug 04, 2014 7:18 pm
Najviše mi smetaju pozadine - ništa ne kapiram šta je XD
Ostatak je ok, postavka na panelima je dobra.
Ostatak je ok, postavka na panelima je dobra.
- O-DogGold Boarder
Mon Aug 04, 2014 7:31 pm
Ma znam da, najviše s pozadinama i imam problema. Uglavnom, likovi skaču po šumi.
Evo 2. stranice.
Evo 2. stranice.
- 2. stranica:
- O-DogGold Boarder
Tue Aug 05, 2014 12:48 am
Hiperproduktivan sam!
- 3. stranica:
- sajberAdmin
- Broj postova : 2700
Godina : 32
Tue Aug 05, 2014 11:19 am
Meni se ne da čitat sve ono, ali manga mi je super i nastavit ću čitat ako ćeš crtat
- O-DogGold Boarder
Tue Aug 05, 2014 3:36 pm
Hvala sajber na podršci, evo nastavlja se...
- 4. stranica:
- O-DogGold Boarder
Tue Aug 05, 2014 9:32 pm
- 5. stranica:
- O-DogGold Boarder
Wed Aug 06, 2014 1:19 am
- 6. stranica:
- O-DogGold Boarder
Wed Aug 06, 2014 3:42 pm
- 7. stranica:
- O-DogGold Boarder
Wed Aug 06, 2014 8:22 pm
- 8. stranica:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10592166_830024887016219_1975826840_n.jpg?oh=ef501c8b2ebf6f6072ce289f2ae0eb31&oe=53E4699B&__gda__=1407490955_fcdebf1372664112137baac7b6f8fba7
- O-DogGold Boarder
Thu Aug 07, 2014 3:55 pm
- 9. stranica:
- audiosl4veModerator
- Broj postova : 1398
Thu Aug 07, 2014 9:16 pm
nemoj zamjeriti ali mislim da malo prebrzo ides. Uspori malo i probaj malo vise paznje na crtez obratit
- O-DogGold Boarder
Thu Aug 07, 2014 10:14 pm
vegito (citat):nemoj zamjeriti ali mislim da malo prebrzo ides. Uspori malo i probaj malo vise paznje na crtez obratit
Mnogo drugih ljudi čita mangu i nitko se dosad nije žalio na to što brzo radim, ali su se bome žalili na brzinu radnje. Jedna osoba, ali bitna. Nakon prvog chaptera planiram usporiti radnju, produžiti dijaloge, podići napetost. Ovo je tek uvod i još se ništa bitnog nije dogodilo pa ta brzina nekako i može proći. A na crtež se nitko nije bunio, štoviše, svi kažu da je najjača karika, a stavljao sam i na neke strip-forume. Ali imam puno problema s crtanjem pozadina, to se mora priznati.
- O-DogGold Boarder
Fri Aug 08, 2014 5:25 pm
- 10. stranica:
- sajberAdmin
- Broj postova : 2700
Godina : 32
Fri Aug 08, 2014 8:11 pm
Ja kasnim par stranica pa mi se lijepo nakupilo. Pročitat ću sutra, ili ovih dana pa ću dati mišljenje kakvo je.
Ali moram pohvalit tempo je i više nego brz. Ona DBZ manga, kako se zvala? DBZ multiverse ima običaj da izbacuju 2 strane tjedno. Ti si 10
Ali moram pohvalit tempo je i više nego brz. Ona DBZ manga, kako se zvala? DBZ multiverse ima običaj da izbacuju 2 strane tjedno. Ti si 10
- O-DogGold Boarder
Fri Aug 08, 2014 8:40 pm
Hvala, ma, i to će varirati, sada nemam nikakvih obveza pa mogu šibati koliko me volja, od idućeg tjedna ne znam jel ću moći nacrtati baš 10 stranica u pet dana, a tko zna kako će biti kada počne škola. Bitno je da završim prvi chapter i počnem drugi za kojega sam počeo pisati scenarij i već mi se sada čini bolji od cjelokupnog prvog, a treći i četvrti chapter, ako ikada do njih dođem, će biti izvrsni, garantiram vam svima koji ovo čitate. Čeka nas puno toga!
- O-DogGold Boarder
Wed Aug 13, 2014 7:34 pm
- 11. stranica:
- 12. stranica:
- 13. stranica:
- O-DogGold Boarder