AniMan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Filmovi

+16
Akai
Strummer
son goten
synhro
woker
chibi
SuperGoku
WooddieBone
audiosl4ve
Lelou1524
Prince Vegeta
Sasuke Uchiha
SuperSaiyanVegeta
sajber
O-Dog
Kaio- Goku
20 posters
AniMan :: Ostalo :: Multimedia :: TV
Go down
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder
Broj postova : 1906
Godina : 25

Filmovi - Page 12 Empty Re: Filmovi

Sun Feb 01, 2015 11:50 pm
Gledo sa starim Star Wars veceras (sesti dio), kaze covjek vratilo ga u mladost, razveselio se kad je cuo da izlazi novi dio ove godine, cini se da cu sa starim ic gledat nove Star Warse Very Happy haha
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Sat Feb 07, 2015 5:22 pm
Pogledah zadnjeg Hobita, cini mi se da je kraci od prethodna dva dijela, a kraj filma je zapravo pocetak prvog djela Gospodara Prstenova Very Happy
Hobit - 8/10
Hobit 2 - 8/10
Hobit 3 - 8.5/10
Akai
Akai
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Broj postova : 330
http://www.animedimenzija.com/forum/index.php

Sat Feb 07, 2015 6:00 pm
Koja je razlika od 19 godina... nije ni čudo što sam "out-of-touch" s trenutnom rajom XD
chibi
chibi
Admin
Admin
Broj postova : 989
Godina : 34

Sat Feb 07, 2015 9:05 pm
Sasuke Uchiha (citat):Pogledah zadnjeg Hobita, cini mi se da je kraci od prethodna dva dijela, a kraj filma je zapravo pocetak prvog djela Gospodara Prstenova Very Happy
Hobit - 8/10
Hobit 2 - 8/10
Hobit 3 - 8.5/10

A naravno da je to stavio na kraju, to je bilo očekivano od početka. Šta se tiče ocjena filmova, ja bih im dao manje samo zbog toga što ih ne mogu ne uspoređivati s knjigom jer sam pročitao Hobita par puta. Ako bi se gledali filmovi kao sami za sebe onda bi te tvoje ocjene bile i prihvatljive. Ali Hobit(i) su me strašno razočarali jer sam očekivao trilogiju na razini Gospodara Prstenova, a to nisam dobio. U biti kod Hobita mi najviše smeta što totalno odstupa od knjige i što se tiče radnje/likova i pustolovne atmosfere, a s obzirom da je Gospodara Prstenova odlično prenio iz knjige na film nema izgovora. Prvi film je bio ok, naravno nije ispunio očekivanja do kraja, ali je bio ok. A drugi film mi je bio katastrofa, toliko je promijenio u odnosu na knjigu da to više nije Hobit, i šta je najgore u drugom filmu je Bilbo praktički sporedni lik. A sve me strah kako je ispao treći film.
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Sat Feb 07, 2015 9:12 pm
Nisam citao knjigu Hobit pa ne znam je li treci bas po knjizi ili nije. Meni je film bio bolji od prethodna dva jer je bilo akcije kroz cijeli film, a i ta ocjena koju sam dao je mozda i od euforije jer sam danas tek pogledao film. Kad ga iduci put pogledam vidjet cemo, a dotad cu valjda i knjigu procitat.
chibi
chibi
Admin
Admin

Sat Feb 07, 2015 11:36 pm
A kolko je treći po knjizi ne znam, jer je bitka pet vojski u knjizi na nekih 30-ak stranica (jedno poglavlje) i Bilbo je više-manje cijelo vrijeme u nesvijesti. A kolko sam vidio po internetu Smauga ubiju u prvih 10 minuta filma. Najveći problem je Jacksonova pohlepa i zato je Hobit podbacio u svakom pogledu (samo usporedi nominacije za Oskara Hobita i Gospodara Prstenova). Nije toliko ni problem što je knjiga razvučena na tri filma (jebiga to je standard u zadnje vrijeme koji je retardiran do bola, ali financijski daje para puno više) problem je što je izmišljeno previše gluposti i pizdarija koje su kao prvo nepotrebne, a kao drugo glupe su i da ih Tolkien zabranio bi Jacksonu da mu napravi reklamu po likovima iz knjiga, a kamoli seriju. Stvarno sam razočaran Hobitom jer očekivao sam puno bolje filmove od Jacksona s obzirom da je napravio skoro najbolju trilogiju ikad od Gospodara Prstenova. Pohlepa je zajebana stvar.
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Sat Feb 07, 2015 11:53 pm
Slazem se da je Hobit podbacio ako ga usporedimo s Gospodarom. Ali rekoh, nisam citao knjigu pa ne znam koliko je toga izmisljeno u filmu. I da, Smauga rijese u prvih 10 min jer se film fokusira na onog bijelog orka kao glavnog antagonista, mada se patuljci i vilenjaci medusobno podjebavaju tijekom cijelog filma. I da, Jackson je mogao slobodno glumit Golluma da ga je bilo u ovom filmu koliko je pohlepan, ali opet je to Hobit. Isto kao Metallica, naprave sranje album, ali je opet super jer je to Metallica. Mada Hobit nije sranje kao zadnji albumi Metallice haha.
chibi
chibi
Admin
Admin

Sun Feb 08, 2015 12:15 am
E pa tog bijelog orka (Azoga) uopće nema u knjizi. Tj. Gandalf ga samo spomene jednom, a Bolg je vodio vojsku goblina i vargova u bitci pet vojski.
SuperSaiyanVegeta
SuperSaiyanVegeta
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Broj postova : 1314

Sun Feb 08, 2015 4:48 am
Najveci problem (po mom misljenju) je sto su prvo snimili LOTR pa Hobbita jer si tijekom gotovo svih scena gdje se nesto lose dogadja Bilbu ili Gandalfu mislis "ah nece mu biti nista vidjeli smo ga u LOTR-u".
Mozda to ne mozes smatrati nekim velikim problemom, ali opet utjece na sveukupni dojam i povezanost s likovima. Kad smo vec kod likova, nisu lose napisani, ali pobogu kad pred kraj filma ubiju
Spoiler:
[...] opet si mislis ah, ko da je bitno, glavno da nam je Bilbo ziv i zdrav.
chibi
chibi
Admin
Admin

Sun Feb 08, 2015 1:04 pm
Pa Fili, Kili I thorin su i umrli u bitci. To nema veze s Jacksonom. Nije problem što je prvo sniman Gospodar Prstenova, Hobit je napisan pred 60 (50?) godina i radnja knjige već spada u opće znanje i može se nać na internetu za manje od sekunde. Zašto je onda film o Titanicu pobro 11 Oskara kad su isto svi znali da će brod na kraju potonut i da će skoro svi pomrijet.

Najveći problem je na prvom mjestu veliko zanemarivanje radnje i likova knjige u odnosu na Gospodara Prstenova (jedina zamjerka koju imam u adaptaciji Gospodara Prstenova je nepostojanje Toma Bombadila, sve ostalo je prihvatljivo). A drugo, točno se vidi da je Hobit rađen samo da se zgrnu pare, a ne iz ljubavi prema izvornom djelu kao Gospodar Prstenova. A to se najbolje vidi u pretjeranoj upotrebi CGI-a, Gospodar Prstenova je bio odličan jer su ljudi bili ljudi, orci su bili ljudi u kostimima/maskama/našminkani, i sve je to izgledalo puno bolje i realnije nego u Hobitu.
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Sun Feb 08, 2015 1:41 pm
Ali Hobit je zato imao realniju vrstu pokreta i prikazivanja 48 slicica u sekundi. I jedno i drugo imaju pluseve i minuse, ali sveukupno je Gospodar bolji. Maloprije sam citao da se u trecem dijelu zamijenio glumac Bolga sto uopce nisam primjetio (e bas to sto si rekao u vezi CGI), i da Benedict Cumbercatch je dao glas Sauronu. E to je sramota, da se tako dobar glumac nepojavljuje nego samo dava glas. Mada ne znam koliko se Sauron pojavljuje u fizickom obliku u knjizi, ali mogli su to napraviti u filmu kad su dali Benedictu ulogu vec.
chibi
chibi
Admin
Admin

Sun Feb 08, 2015 1:57 pm
Ma boli me kurac za 48 sličica u sekundi ili 60 ili 2k/4k rezoluciju i 3D filmove. Može film imat 60 sličica u sekundi i izgledat bolje od svega ikad snimljenog, a bit sranje. To je isto problem sa igrama u zadnje vrijeme, samo se gleda grafika da ima 400 fps-a, 4k grafiku, a jebeš gameplay/priču i cjelokupnu kvalitetu konačnog proizvoda. Zato je Ubisoft propao najdublje što je mogao (Assassin's Creed Unity govori sam za sebe, a i potezi Ubisofta u zadnje vrijeme). Kao što sam rekao prvi i osnovni problem u Hobitu je nepoštivanje/zanemarivanje originalnog materijala u usporedbi s Gospodarom Prstenova i naravno pretjerana upotreba CGI-a koja dovodi do zaključka da je film sniman samo radi zarade, a ne neke ljubavi/poštovanja prema originalnom djelu kao Gospodar Prstenova. Naravno da je CGi bio jeftin i razvijen pred 15 godina i Gospodar Prstenova bi ga više imao, ali Gospodar Prstenova je imao daleko bolji scenarij. Ne, nema Saurona u knjizi, kao ni Legolasa, a Tauriel je izmišljena skroz.
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Sun Feb 08, 2015 2:11 pm
Znam da je lik sto je glumio Aragorna odbio biti u Hobitu jer ga nema u knjizi, a Orlando Bloomu je ocito ponestalo novca pa je odlucio opet bit Legolas. A ona glumica sto glumi Tauriel nije losa, pa nisam prigovarao na nju kad bih je vidio jer je bila jedina ljepotica medu onim silnim cudovistima, ruznim patuljcima i ostalim bicima XD

I da ne spoilam, ima jedna refernca na Aragorna na kraju filma s Legolasom, nesto slicno kao ona referenca na kraju Batman Begins na Jokera.
chibi
chibi
Admin
Admin

Sun Feb 08, 2015 3:44 pm
Evangeline Lily je meni jedna od najljepših žena svijeta i moram priznat da je ljepše izgledala u Izgubljenima gdje je bila više-manje "nenašminkana" nego u Hobitu. Naravno, daleko od toga da je u Hobitu gadna.
F43LE
F43LE
Junior Boarder
Junior Boarder
Broj postova : 38
Godina : 28

Mon Feb 09, 2015 10:21 pm
Moje je misljenje da hobit nije losa trilogija, ali po meni nije niti blizu LOTR, jer stvar je vrlo jasna iako sam jako velik fan LOTR-a nisam imao taj osjecaj gledajuci hobita, to je proizaslo iz tanke radnje koja je trabal biti u jedanom filmu od 3 sata i bok, filmu bi dao 8/10 ali LOTR naravno 10/10. Milsim da je do toga doslo isto kao i kod assasin creeda problem je sto ljudi neznaju kada treba stat i onda jednostavno uniste serijal zbog pohlepe za vise novca, po meni kada igra ili film dozivi velik uspijeh i popularnost mozes jos snimit 1-2 nastavka ali onda je dosta jer ce se prica razvodnit i serijal gubi na vrijednosti i popularnosti isto se dogodilo kod mnogih velikih igara: WoW, Assasin Creed, Resident Evile, Final Fantasy, Uncharted 3 i na kraju Pokemoni i Super Mario su postali zamorni, prave cestitke imam za Elders Scrolls jer im je svaka igra sve bolja i bolja (ne racunajuci Elders Scrolls online), a kod filmova Jaws 2, Alien vs Predator, TRON Legacy, Hangover 2-3, Maska 2, pa cak i pirati sa kariba koji jako jako volim 4 nastavak mi se cini kao kljucna tocka za koji se bolim da oznacava pad, jer ipak nije to to bez orginalne ekipe, i mislim da ce Star Wars 7 dio biti los, James Bondovi danasnji.... ima naravno jos primjer.
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Mon Feb 09, 2015 10:25 pm
Cekaj, postoji Maska 2? Wtf? Šta?
Jos mi samo recite da ne glumi Jim Carrey nego neki bilmez i bacit cu ovu knjigu iz latinskog iz koje sad ucim u more.
F43LE
F43LE
Junior Boarder
Junior Boarder

Mon Feb 09, 2015 10:30 pm
Ocjena govori sve i naravno ne glumi Jim Carrey
http://www.imdb.com/title/tt0362165/
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Mon Feb 09, 2015 10:33 pm
Nista, izgleda da cu sutra dobit ocjenu iz latinskog istu kao taj film. Inace sam protiv IMDba jer su elitisticka stranica i dosta dobrih filmova ima ocjenu 4 ili 5, ali ovo fakat mora bit sranje od filma.
F43LE
F43LE
Junior Boarder
Junior Boarder

Mon Feb 09, 2015 10:48 pm
A gle sto se tice IMDba sviđa mi se kod njih sto ljudi glasaju i ocjenjuju film, a sto se tice toga za lose ocjene kod nekih filmova je problem sto dosta ljudi ne razumije pojedine dobre filmove ili ih ne pogledaju do kraja i daju im lose ocjene sto je naravno lose.
chibi
chibi
Admin
Admin

Mon Feb 09, 2015 11:45 pm
Nije to problem. Problem je što (kao i u 93% ostalih mreža na internetu) svaka budala može napravit account i glasat za film, a vjerojatno se često dogodi da neki film dobije loše ocjene jer su se neki zainatili i daju mu loše ocjene, ili obratno. Ili da ljudi nisu ni pogledali film, dali su ocjenu. A s druge strane vjerujem da na imdb-u ima account puno klinaca koji nemaju neki ukus za filmove, ali imaju potrebu svemu dat ocjenu i komentirat.
roverandom
roverandom
Senior Boarder
Senior Boarder
Broj postova : 91
Godina : 31

Mon Feb 09, 2015 11:47 pm
Objasni onda dobre ocjene filmova tipa casablanca. Ja mislim da je imdb jako realan što se tiče ocjena.

Možeš navest neki "dobar" koji ima ocjenu 5?
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Mon Feb 09, 2015 11:58 pm
Evo ti, po meni je ovo solidna komedija (ako su mi se starci smijali kad su ovo gledali, zasluzuje sedmicu)

http://m.imdb.com/title/tt0208003/
F43LE
F43LE
Junior Boarder
Junior Boarder

Tue Feb 10, 2015 12:02 am
Po meni Hunger Games zasluzuje 8.5 an ne 7.2 koju ima, ima jos primjera naravno ali sam dosta zaboravio, a jos jedan stvar je da neki filmovi imaju predobru ocjenu, a nisu nista posebno npr. The Shawshank Redemption po meni zasluzuje 8, a ne 9.2 jer film nije nikakav preokret u industriji napravio, plus niti jedan oskar za No 1. film.... 2. The Game ima 7.8 sto je po meni premalo, i miliunas s ulica ima 8.0 koji je po meni bolji film od The Shawshank Redemption (jedino dobro u njemu je Leonardo DiCaprio)
Sasuke Uchiha
Sasuke Uchiha
Heavy Metal Boarder
Heavy Metal Boarder

Tue Feb 10, 2015 12:05 am
Ne slazem se s tobom u vezi The Shawsank Redemption. A i sam film je dosta kvalitetan ako ga usporedimo s ovim megalomanskim blockbusterima koji izlaze svakog ljeta.
roverandom
roverandom
Senior Boarder
Senior Boarder
Broj postova : 91
Godina : 31

Tue Feb 10, 2015 12:13 am

A dobro, naravno da se nećeš sa svim slagat, i ja imam neke primjedbe ali ne stoji to da nije dobra procjena.

Da glasaju "djeca", "glupi ameri", "hejteri" itd, mislim da ne bi ti "klasici" bili tako dobro ocjenjeni.

S vremenom se i blockbusteri unormaliziraju i vide se koji su kvalitetni (tipa nolan) a koji manje kvatlitetni (michael bay).
Sponsored content

Na vrh