AniMan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Strukla
Strukla
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Broj postova : 419
Reputation : 11
Pridružen : 2013-10-26
Godina : 36
http://tanukisubs.crotaku.net/

[Manga] H2 Empty [Manga] H2

Mon Aug 01, 2016 12:00 am
[Manga] H2 15421
Naziv: H2
Tip: manga
Broj svezaka / poglavlja: 34 sveska / 338 poglavlja
Žanr: komedija, drama, ljubavni, sport, shounen
Autor: Mitsuru Adachi

Hirove dvije ljubavi su bejzbol i pornografija. Zbog ozlijede lakta odustaje od bejzbola i upisuje srednju koja nema bejzbolski klub. Njegova dugogodišnja prijateljica Hikari pohađa drugu školu zajedno sa njegovim najboljim prijateljem, bejzbolskom nadom Hideom. I Hikari i Hideo vjeruju u Hirov potencijal bacača u bejzbolu i rado bi izbjegli uzaludno propadanje njegovog talenta.
Hiro se priključuje školskom nogometnom klubu no usput upoznaje i Haruku, splentravu, jednostavnu djevojku koja vodi neslužbeni školski bejzbol tim. Kad nogometni klub izazove bejzbolaše na jednu partiju bejzbola s ciljem da ih ponize, Hiro se, zgađen arogancijom kolega nogometaša, prebaci u bejzbolski tim te odatle (isprva pomalo nevoljko) polako gradi svoju karijeru profesionalnog bejzbolaša.

H2 nije manga samo o sportu, već je vrlo ugodna kombinacija teme "svakodnevnog života" i sporta u kojoj bit neke određene utakmice jest pobijediti protivnika no konačni cilj je nešto više i značajnije od običnog "želim biti slavan/najbolji/bogat!". Teško je za opisati genijalnost gospodina Adachija kojom izvrsno balansira i povezuje te dvije tematike bez da se odmakne od realnosti. Onaj "ljubavni" dio je ustvari pokretač cijele radnje no nikada ne postaje slatkast/patetičan. Premda sam isprva bila skeptična prema ovome "voli bejzbol i Playboy časopis", "ecchi" je ovdje nadasve ukusan, možda čak do mjere gdje ne mogu ni reći da je "ecchi", a Hiro je kao lik naprosto genijalno smiješan (spoiler; očekujte "razbijanje 4. zida").

[Manga] H2 H2-506633 [Manga] H2 H2-506370

10/10 od nekoga tko ne obraća baš pozornost na sportske mange.
sajber
sajber
Admin
Admin
Broj postova : 2700
Reputation : 26
Pridružen : 2012-02-02
Godina : 31

[Manga] H2 Empty Re: [Manga] H2

Mon Aug 01, 2016 7:37 pm
Stao sam na pola mange još pre jedno godinu-dve. Al eto, rewatchao dimanond no ace i toliko sam nabrijan na bejbzbol tako da ću i ovo uskoro dovršiti. A valjda kasnije i anime pogledati, ono što je adaptirano.
Na vrh
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu