[Manga] Leviathan
Wed Nov 16, 2016 11:43 pm
Naziv: Leviathan
Tip: manga
Broj svezaka / poglavlja: 12 svezaka / 70 poglavlja
Žanr: drama, horor, nadnaravno, seinen
Autori: Eiji Otsuka (priča), Yuu Kinutani (crtež)
Ne znam ima li kakve veze sa istoimenim romanom, ali da krenemo od opisa...
Mladi šaman, Samizo Kohei, se nakon poduljeg nestanka vraća iz mrtvih kako bi nagovijestio nadolazeću apokalipsu. Koheievo tijelo se sastoji od dijelova više osoba; njegovih nekadašnjih prijatelja, koji su uspjeli svoje misli, stavove, sjećanja i osobnosti sačuvati u tim dijelovima. Kohei se vraća u Shinjuku gdje u vlastitoj klinici radi kao kirurg kojem ne trebaju skalpeli kako bi vas operirao. Ustvari je neslužbeni čuvar shinjukuovog podzemlja koji rješava neobična (nadnaravna) ubojstva, uz, naravno, pomoć nekolicine poznanika. Ljudi koji ga poznaju se pak pitaju je li on ovdje kako bi apokalipsu započeo ili ju spriječio."
Ne znam šta puno reći pošto sam tek počela pošteno čitati, pa vam evo par interesantnih isječaka za početak.
Da, George Bush Jr. (ili netko njemu jako, jako sličan) je Bog.
I Saddam Husein je u mangi. Kao i Condoleezza Rice i još poneki općepoznati likovi (bilo vjerski, bilo zemaljski).
I za kraj, mogući spoiler, uzet sa tuđe recenzije ove mange koji cijelu stvar čini još zanimljivijom:
- Spoiler:
- While the story threads seem loosely connected at first, as the manga progresses the meaning behind the seemingly senseless violence and the role which each eccentric character plays become clear. This is a conflict between nondualism and the Judeo-Christian idea that evil can be purged and something good will remain. Samizo Kohei, the Japanese man who is made of three men and two women, becomes the main proponent of eastern mysticism in opposition to devils, angels and even an Old Testament “God” who looks a lot like George W. Bush. That detail, combined with the fact that Sadaam Hussein is one of the angels of the Apocalypse, may explain why the original translators stopped with two volumes left to go. I guess in the post post 9/11 world, such artistic license is no longer subversive.
Želim vam ugodno čitanje.