AniMan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Strukla
Strukla
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Broj postova : 419
Reputation : 11
Pridružen : 2013-10-26
Godina : 36
http://tanukisubs.crotaku.net/

[Manga] Please Save My Earth (PSME) Empty [Manga] Please Save My Earth (PSME)

Mon Aug 01, 2016 12:11 am
[Manga] Please Save My Earth (PSME) 9619l
Naziv: Please Save My Earth (Boku no Chikyuu wo Mamotte)
Tip: manga
Broj svezaka / poglavlja: 21 svezak / 138 poglavlja
Žanr: drama, ljubavni, sf, svemir
Autor: Saki Hiwatari

Tajnoviti snovi o prijašnjem životu na Mjesecu međusobno približe sedmoro učenika. U pokušaju kako bi otkrili značenje tih snova i sjećanja koja su davno zaboravili dolaze do spoznaje o nemilom događaju. No, teško da između sedmoro pojedinaca neće biti i pokoja tajna, koja se možda opravdano skriva od ostalih. Alice, djevojka koja može komunicirati sa biljkama i koja jedina nema konstantne snove, mora na bilo koji način pokrenuti svoje sjećanje ako misli spasiti svojeg susjeda Rin-a, dječaka koji je također upleten u cijelu stvar, od samouništenja. Jer, tek nakon suočavanja sa grijesima prošlosti mogu nastaviti sa svojim sadašnjim životima.

Spori tijek radnje bi mogao odbiti od čitanja no na kraju se isplati. "Negativac" se otkriva već na početku tako da se može pratiti njegov utjecaj na ostatak grupe no time nije sve već otkriveno. Misli i osobna motivacija svakog lika se otkriva kroz priču, što određeni broj puta neočekivano okrene radnju. Jedino mi Alice kao glavniji od glavnih likova nije sjela, neke njene odluke mi nemaju previše smisla (odnos sa Rin-om u drugoj polovici mange) plus njen bijeg od cijele odgovornosti koja je na njoj. No, uvijek je lakše svaliti krivnju na fiktivne likove, dok bih ja osobno vjerojatno pobjegla glavom bez obzira da se nađem u takvoj situaciji...

10/10 usprkos sporosti.


I ako se uvalite u ovaj "put bez povratka", ima i nastavak "The Moonlight That Surrounds Me" koji prati "next gen" te je i treći dio za kojeg trenutno nemam pojma o kome se točno u mangi radi i lijena sam pogledati, ali sjećam se da je taj (kao i kod Alite u trenutku pisanja ovog dodatka), "ongoing".
Na vrh
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu